.

Go to account settings
02 Aug 2023

Duurzame luxe voor elke paper fan: FSC-gecertificeerd papier.

Duurzame luxe voor elke paper fan: FSC-gecertificeerd papier.

Hou jij ook zo van papier? Een passie voor stationery, zoals prachtige notitieboekjes, papieren agenda's en dagboeken? Wij delen die liefde met je en begrijpen precies wat andere paper fans enthousiast maakt: de betovering van mooie designs, de keuze uit verschillende tinten en patronen, de bijzondere afwerkingen, de verfijnde details en niet te vergeten de pure luxe van een blanco vel papier om te vullen met creativiteit.

Bij Tinne+Mia geloven we sterk in de kracht van aandacht voor elk detail, en we zijn er trots op dat we ons inzetten voor duurzaamheid. Al onze notebooks en planners worden vervaardigd met FSC-gecertificeerd papier, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen die de biodiversiteit beschermen en de rechten van lokale gemeenschappen respecteren. Door te werken met gecertificeerde drukkers, die aan strenge jaarlijkse audits en procedures worden onderworpen voordat ze het FSC-logo op drukwerk mogen zetten, kunnen we met vertrouwen zeggen dat we ons steentje bijdragen aan het behoud van onze prachtige planeet.

Maar wat betekent FSC-papier precies? FSC staat voor Forest Stewardship Council®, een onafhankelijke, non-profit organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Het FSC-systeem biedt de zekerheid dat producten zoals hout en papier op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier worden gekapt.

Hoewel FSC-gecertificeerd papier vaak gerecycled materiaal bevat, is dat niet altijd een vereiste voor certificering. Het FSC Mix-keurmerk vereist dat minstens 70 procent van de vezels afkomstig is uit duurzaam beheerd bos of gerecyclede vezels. Daarnaast is het niet toegestaan om bossen met een hoge natuurwaarde te gebruiken voor houtproductie. Kwetsbare bosgebieden mogen niet worden geëxploiteerd, en het kappen van bomen mag niet leiden tot het verdwijnen van bos, verlies van biodiversiteit of aantasting van het natuurlijk herstelvermogen. Dit betekent dat het bos na het kappen de kans moet krijgen om zich te herstellen, en dat er niet meer hout mag worden gekapt dan er kan aangroeien.

De overige vezels, tot maximaal 30 procent, mogen afkomstig zijn uit bos waarvoor enkel aan een aantal basiseisen voor beheer wordt voldaan. De eisen aan de herkomst van houtvezels zijn ambitieus, maar FSC stelt geen specifieke eisen aan de papierproductie. Omdat het FSC-keurmerk de hele levenscyclus van papier in overweging neemt, wordt een milieu-score van 3 toegekend.

Onze passie voor vakmanschap en toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid komen perfect samen in onze prachtige collectie high-end stationery. We begrijpen ook dat het leven druk kan zijn, daarom zijn onze planners zorgvuldig ontworpen om structuur en overzicht te bieden, zodat je je dagelijkse taken moeiteloos kunt plannen en organiseren.

Geniet volop van je nieuwe notebook of planner,

X Tinne en Mia

Lees meer over de milieubelasting van papier. 

Wees de eerste om te reageren...

Your email address won't be visible to the public

Blijf je ons volgen?

Don’t worry, we won’t spam

Je winkelmand — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »