.

Go to account settings

Handleiding behang

Hier vind je alles wat je moet weten over het verwerken van behang

Vliesbehang:

Bij het gebruik van de juiste lijm is het vliesbehang zelfs na jaren gemakkelijk te verwijderen!

1. Maak het plaksel aan volgens de gebruiksaanwijzing of gebruik kant en klare behanglijm. Wij adviseren voor behang met een Vlies/Non woven backing de Ready & Roll behanglijm voor vliesbehang van Perfax.

2. Trek een loodlijn van boven naar beneden op de muur. Gebruik hiervoor een waterpas of een schietlood.

3. Breng vervolgens de lijm met een roller aan op de muur.

4. Breng het behang in de nog vochtige lijm direct op de muur aan. Vliesbehang kan ook direct vanaf de rol worden aangebracht. Druk het behang aan en strijk het glad met een behangspatel, borstel of doek.

5. Snijd langs het plafond en de plint het behang op maat met behulp van een liniaal en breekmes.

 

Tips:

· Behangen op een muur met pleisterwerk? Beklop eerst de muur: bij een doffe klank zit het pleisterwerk waarschijnlijk plaatselijk los. Verwijder de slechte plekken voorzichtig en repareer de gaten met een vulmiddel.

· Sterk zuigende ondergronden eerst voorlijmen om de grootste zuigkracht te breken. Zie verpakking behanglijm.

· Merk voorgesneden banen behang met een klein potloodstreepje of nummer op de achterkant om zo zeker te zijn dat de banen behang allemaal in dezelfde richting worden geplakt. Gebruik voor het aftekenen altijd een zacht potlood; inkt van vilt stiften en pennen kunnen door het behang heen te zien zijn.

· Houd bij het snijden van de banen altijd de bedrukte zijde naar boven. Eventuele fouten en/of vlekken worden dan direct geconstateerd.

· Gebruik altijd een scherp mesje om behang te snijden. Een bot mesje kan scheuren veroorzaken.

· Rollen behang: Bij het op maat snijden van de behangbanen is het verstandig om minimaal 10cm extra lengte te nemen, zodat het behang na het plakken precies langs de plint en het plafond afgesneden kan worden met de liniaal.

· Behang moet altijd rustig drogen. Door te snel drogen kan het gaan krimpen of scheuren. Droog behangen met de deuren en ramen dicht en de verwarming op een gematigde temperatuur.

· Overtollig of gemorst plaksel al deppend direct verwijderen met een schone licht vochtige spons. Niet wrijven!

Blijf je ons volgen?

Don’t worry, we won’t spam

Je winkelmand — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »